Жіночий журнал Панянка. Мода, красота, здоров'я, любов, кулінарія очима жінки
6035
Прокоментувати


Печиво “Горішки” із згущеним молоком

Панянка пропонує рецепт найсмачніших домашніх горішків, перемащених згущеним молоком.

Печиво "Горішки" із згущеним молоком

Печиво “Горішки” із згущеним молоком

Інгредієнти

  • 2 яйця;

  • 100 г вершкового масла;

  • 100 г майонезу;

  • 2 скл. муки;

  • 1/3 скл. цукру

  • 1/3 скл. крохмалю

  • 1/3 ч. л. соди

  • 1 ч. л.  9%  оцту;

  • банка вареного згущеного молока.

Приготування

  1. Яйця розбити в миску, додати цукор і злегка збити віночком. В яєчну масу додати розм’якшене вершкове масло, потім майонез і перемішати.

  2. Соду погасити оцтом, влити в тісто і добре перемішати.

  3. Борошно з’єднати з крохмалем і просіяти. Поступово всипаючи борошно з крохмалем, замісити однорідне, пластичне (не круте) тісто. Прибрати тісто в холодильник на  40-60 хвилин.

  4. Перед початком випікання горішницю (спеціальну форму для випічки горішків) добре розігріти на плиті з двох сторін. Змастити її олією. Для наступних партій горішків змащувати форму не потрібно.

  5. Від тіста відщипувати невеликі кульки і розкладати їх в отвори горішниці. Закрити форму, притискаючи кришку, перші кілька секунд. Випікати горішки до зарум’янювання (форму під час випікання один раз перевернути).

  6. Готові половинки горішків перекласти на тарілку і зрізати надлишки тіста (обрізки зберегти).

  7. Згущонку можна перемішати з рубаними горіхами і обрізками тіста від горішків.

  8. На половинку спеченого горішка покласти 1 ч. л. підготовленого згущеного молока і закрити другою половинкою.

Насолоджуйся!!!

Автор: panyanka
Категорії: Випічка,Готуємо вдома
Теги: ,
Новини від MarketGid:
Для нас важлива ваша думка