Печиво “Горішки” із згущеним молоком

Панянка пропонує рецепт найсмачніших домашніх горішків, перемащених згущеним молоком.

Печиво "Горішки" із згущеним молоком
Печиво “Горішки” із згущеним молоком

Інгредієнти

  • 2 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г майонезу;
  • 2 скл. муки;
  • 1/3 скл. цукру
  • 1/3 скл. крохмалю
  • 1/3 ч. л. соди
  • 1 ч. л.  9%  оцту;
  • банка вареного згущеного молока.

Приготування

  1. Яйця розбити в миску, додати цукор і злегка збити віночком. В яєчну масу додати розм’якшене вершкове масло, потім майонез і перемішати.
  2. Соду погасити оцтом, влити в тісто і добре перемішати.
  3. Борошно з’єднати з крохмалем і просіяти. Поступово всипаючи борошно з крохмалем, замісити однорідне, пластичне (не круте) тісто. Прибрати тісто в холодильник на  40-60 хвилин.
  4. Перед початком випікання горішницю (спеціальну форму для випічки горішків) добре розігріти на плиті з двох сторін. Змастити її олією. Для наступних партій горішків змащувати форму не потрібно.
  5. Від тіста відщипувати невеликі кульки і розкладати їх в отвори горішниці. Закрити форму, притискаючи кришку, перші кілька секунд. Випікати горішки до зарум’янювання (форму під час випікання один раз перевернути).
  6. Готові половинки горішків перекласти на тарілку і зрізати надлишки тіста (обрізки зберегти).
  7. Згущонку можна перемішати з рубаними горіхами і обрізками тіста від горішків.
  8. На половинку спеченого горішка покласти 1 ч. л. підготовленого згущеного молока і закрити другою половинкою.

Насолоджуйся!!!

Також читайте  Італійська піца з беконом
Копіювання матеріалів сайту лише із зазначенням активного посилання на першоджерело.
Яндекс.Метрика