Жіночий журнал Панянка. Мода, красота, здоров'я, любов, кулінарія очима жінки
2405
Прокоментувати


Яблучне варення

Зараз якраз дачний сезон. І у нас в городі повнезно яблук, ось один з тих варіантів, що з ними можна зробити – смачне варення:)

Яблучне варення

Яблучне варення

Інгредієнти

  • 1 кг яблук (кисло-солодких твердих);

  • 1 кг цукрового піску.

Приготування

Яблучне варення потрібно в 3 прийоми, тільки так воно виходить бурштинового кольору, і часточки яблук зберігають свою форму.

Яблука поступово просочаться сиропом і не будуть розварюються.

Заготівлю краще робити з вечора.

Яблука помити, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати на часточки приблизно товщиною 3 мм.
Відразу шарами (яблука, цукор, яблука, цукор) засипати яблука цукром. Постаратися це робити швидко, щоб яблука не встигли потемніти.

Залишити на ніч, щоб яблука дали сік. Воду додавати не потрібно, так як яблука дадуть сік, цього буде достатньо.

Вранці поставити на плиту, і дати закипіти, зменшити вогонь до мінімуму і дати поваритися 3-4 хвилинки. І залишити варення до вечора. Увечері проробити теж саме, що і вранці, залишити на ніч.

А вранці наступного дня варити не 3 хвилини, а 10.

Варення готове, можна розкладати в чисті та простерилізовані банки.

Можна на любителя додати за смаком корицю або ваніль.

Детальніше про рецепт читай на сайті http://shmakota.com.ua.

Насолоджуйся!!!

Автор: panyanka
Категорії: Заготовки
Теги: ,
Новини від MarketGid:
Для нас важлива ваша думка